Brazilië en Frankrijk door – Peter alleen op kop

Kameroen en Servië pakken beiden hun eerste punt dit WK na een doelpuntrijk gelijkspel: 3-3. En bijna net zoveel doelpunten in het daarop volgende duel tussen Ghana en Zuid-Korea. Omdat de Tijgers van Azië zoveel kansen misten boekte Ghana haar eerste overwinning: 3-2. In de derde wedstrijd van de dag komt topfavoriet voor de titel Brazilië in actie tegen Zwitserland. Het duurde lang voordat de Goddelijke Kanaries de juiste toon vonden maar in de 83ste minuut werd er gescoord: 1-0, Brazilië door naar de achtste finales. También Portugal dat met 2-0 Uruguay versloeg gaat door naar de volgende ronde.

En el OGVP tiene Peter Schers uit Héroes zijn medekoplopers van zich afgeschud. Helemaal alleen op kop wordt hij door 8 deelnemers op de hielen gezeten. Fjall Witte staat met 14 punten helemaal onderaan maar er zijn nog ruim 200 punten te verdienen dus alles kan nog. We zijn vandaag precies op de helft van het aantal te spelen wedstrijden en we gaan er nog eens goed voor zitten. De komende 4 dagen gaan er elke dag 4 landen naar huis. We maken ons op voor de derde wedstrijd van het Nederlands elftal morgen, benieuwd wat Louis voor ons in petto heeft…

Deel op Twitter
Deja un comentario

Duitsland leeft nog – 4 man aan de leiding

Japan tegen Costa Rica was vandaag de eerste wedstrijd. Bijna 90 minuten waren The Samurai de bovenliggende partij. In de 81ste minuut even niet en scoren de Ticos: 1-0 voor Costa Rica. België was vervolgens aan de beurt tegen Marokko. De Rode Duivels konden andermaal niet imponeren terwijl de Atlasleeuwen hun bijnaam waar maakten: 2-0 Marokko, de ME was er maar druk mee. Dan Croacia tegen Canadá waar de Canadezen punten moeten pakken om te overleven. Dat lukt ze helaas niet, de Kroaten zijn een maatje te groot en winnen met 4-1. ‘Match of the day’ was Alemania tegen España. El equipo stond lang achter tegen la Selección maar in de 83ste minuut zorgt Füllkrug voor grote opluchting door er 1-1 van te maken wat ook de eindstand was.

De 3 toppers van gisteren krijgen in de OGVP vandaag gezelschap de Peter Schers uit Héroes. Langzaam maar zeker wordt het speelveld uit elkaar getrokken. En het gaat hard, we zijn 28 wedstrijden onderweg en nog 36 te gaan. Maar het belangrijkste: El equipo leeft nog. Da’s pas een mooi verjaardagskado voor Uli Inder Voorhees uit Nettetal die zijn tachtigste verjaardag vierde, herzliche glückwünsche Uli!

Deel op Twitter
Deja un comentario

Messi doet het – Spannend in top OGVP

Vandaag werd het bal geopend door Australië en Tunesië. Voor het eerst in 12 jaar wonnen de Socceroos weer een potje op een WK: 1-0 en ze leven nog. Het stuntende Saoedie Arabië mocht het daarna opnemen tegen POLONIA. En ondanks dat Al-Sogour eigenlijk beter waren dan Lewandowski en de zijnen gingen ze met 2-0 onderuit. Inleveren dus die Rolls Royce… Het eerste land dat zich plaatste voor de achtste finales is Francia. Les Bleus versloegen het Danish Dynamite con 2-1, de Haantjes door naar de volgende ronde. Kraker van de dag was Argentinië tegen Mexico. Het woord was aan Messi en hij sprak met zijn voeten. La Pulga stond op en wees de Albicelestes de weg naar victorie die hard nodig was voor lijfsbehoud in de poule: 2-0.

In de top van de OGVP tiene Edwin unidas por de Luuk van de Burgt en Michel Witte. Helemaal onderin wordt ook hard gestreden maar dan om de rode lantaarn. Voorlopig heeft Max die nog stevig in handen maar Rik-Jan Lemmens en Ton van Buchem kloppen stevig op de deur. Morgen is het aan El equipo om tegen España te voorkomen dat ze het eerste land worden dat haar koffers kan pakken. Viel glück Deutschland!

Deel op Twitter
Deja un comentario

Oranje gelijk – Rood voor Rens

Voordat de mannen van Louis vandaag aan de bak mochten eerst 2 andere wedstrijden. Iran tegen Wales bleef lang zonder doelpunten maar in de 98ste en 101ste minuut lag de bal 2 keer in het netje van Wales dat met nog slechts 10 spelers in het veld stond: 2-0 voor Team Melli. Gastland Qatar mocht het vandaag proberen tegen Senegal maar wist ook nu geen potten te breken. Senegal neemt met een 3-1 overwinning alle punten mee naar huis. Om 17:00 start dan de wedstrijd van onze jongens tegen Ecuador en om 17:06 is het al 1-0 na een weergaloos doelpunt van Cody Gakpo. Met die weelde kroop de Hollandse Leeuw direct weer in zijn schulp en mocht hij blij zijn dat La Tri het bij één tegendoelpunt liet: 1-1. Dat was dan ook meteen het laatste doelpunt van de dag. Want zowel Inglaterra als de Verenigde Staten bleken niet in staat de bal over de streep te werken: 0-0 was het slotakkoord.

Eindelijk was het dan zo ver. De eerste rode kaart van dit wereldkampioenschap voetbal viel in de 1526ste minuut (86ste minuut in de 17de wedstrijd). Helaas voor Lars Teunissen die er ook dicht bij zat met zijn inschatting van 1402 minuten is het Rens Hendriks uit Vierlingsbeek die het met 1569 minuten net een tikje beter voorzag. Hij gaat er met de bonusprijs lejos, Felicitaciones a Rens! En el intermedio is ondertussen de maximale afstand ontstaan tussen vader Edwin op de bovenste positie en zoon Max in z’n uppie helemaal onderin. Maar nogmaals, we zijn pas net begonnen…

Deel op Twitter
Deja un comentario

Goddelijke Kanaries op dreef – Haasjes krijgt gezelschap

De dag dat ook de laatste 8 landen voor het eerst in actie kwamen. Zwitserland trapt af tegen Kameroen en boekt een degelijke 1-0 overwinning op de ontembare leeuwen. Om 14:00 uur was het de beurt aan eerste WK-winnaar ooit, Uruguay en Zuid-Korea. Beide teams komen niet tot scoren: 0-0. Portugal con Ronaldo in de gelederen tegen ‘the Black Stars‘ de Ghana bood meer vertier. Con 5 goals in totaal stond er na 90+ minuten een 3-2 overwinning voor de Portugezen op het scorebord. Het laatste woord was aan de Brazilianen die tegen Servië een lekker potje op de mat legden. De Goddelijke Kanaries dansten in de tweede helft een prima 2-0 over de streep.

En el OGVP tussenstand tiene Pedro Haasjes bovenin gezelschap gekregen van Bram Bongers en Edwin Lichteveld. Helemaal onderin heeft zoonlief Max Lichteveld voorlopig het nakijken. Maar we zijn pas net begonnen, er kan nog veel gebeuren in de 48 wedstrijden die we nog te goed hebben.

Deel op Twitter
Deja un comentario

Ai Deutschland – Haasjes aan de leiding

Vandaag ging het toernooi verder met de wedstrijd Marokko tegen Kroatie. Noch de Kockasti noch de Leeuwen van de Atlas wisten een goal te forceren: 0-0. Vervolgens de tweede grote verrassing deze WK editie. El equipo wist het niet te ‘schaffen’ tegen Japan. The Samurai kwamen na een achterstand knap terug en versloegen Alemania con 2-1, ‘das tut weh’. España daarentegen voldoet wél aan de verwachting en laat Costa Rica alle hoeken van het veld zien: 7-0 voor la Selección. Tot slot traden onze zuiderburen aan tegen Canadá. De Rode Duivels sleepten ternauwernood de overwinning binnen: 1-0.

Na 12 wedstrijden gaat Peter Haasjes helemaal alleen aan de leiding in de OGVP op de hielen gezeten door 7 achtervolgers. Wat verder opvalt is dat Margriet van den Heuvel als enige van 189 deelnemers voorzag dat Japan zou winnen van Alemania, sombrero Margriet! En de familie Lichteveld uit de Verenigde Staten heeft niet bij elkaar afgekeken bij het invullen van de poule. Edwin en Henry staan op een gedeelde tweede plek terwijl Max onderin zijn handen brandt aan de rode lantaarn samen met Rik-Jan Lemmens. MAÑANA 4 nieuwe wedstrijden, nieuwe kansen

Deel op Twitter
Deja un comentario

Stunt Saudi Arabië – 2 frontrunners

Dag 3 van het WK stond ons een geweldige stunt te wachten. Argentinië con Messi en de zijnen werd met 2-1 verslagen door Saudi Arabië, de nummer 51 van de Fifa ranking. Vervolgens levert wedstrijd nummer 6 ons de eerste ‘brilstand’, Dinamarca tegen Tunesie blijft 0-0. Maar ook de POLONIA en Mexicanen weten niet tegen elkaar te scoren, een penalty wordt door Lewandowski jammerlijk gemist, ook hier 0-0. Heel even leek een volgende verrassing in het vat te zitten toen Australië de 1-0 maakte tegen Francia. Helaas voor de Socceroos raakte de Haantjes lekker op dreef en scoorden nog 4 keer: 4-1

In de top van de OGVP wordt er hard aan de boom geschud. Op dit moment trekken Sander Cooijmans uit Son en Breugel en Peter Haasjes uit Apeldoorn met z’n tweeën de kar. Het verlies van Messi hadden zij niet voorzien, in tegenstelling tot alleen Silvia Knoben en Julius Offers, maar verder hebben ze beiden alle wedstrijden goed voorspeld tot nu toe. Lekker bezig die twee. Morgen treedt El equipo aan tegen Japan, veel succes aan onze Duitse Los participantes!

Deel op Twitter
Deja un comentario

Nederland wint – todavía 42 foutloos

Inglaterra tegen Iran was vandaag de eerste wedstrijd. The Three Lions verzaakten niet en zetten Team Melli met maar liefst 6-2 op hun plek. En dan mocht eindelijk ons Louis met zijn jongens de wei in om tegen Senegal te laten zien wat hij bedoelt metwe kunnen wereldkampioen worden”. En de winnaar heeft altijd gelijk, zo moet het dus, gewoon 3 punten pakken en door. 2-0 voor Países Bajos met de openingsgoal van Cody Gakpo. Met één been in de kwartfinale op naar Ecuador aanstaande vrijdag. Tot slot de Verenigde Staten tegen Wales met het eerste gelijkspel van het tournooi: 1-1.

De kopgroep van 118 OGVP’ers gisteren is vandaag stevig gekrompen tot nog slechts 42 deelnemers die alle 4 de wedstrijden goed hebben voorspeld. Ruud Akkermans voert de lijst aan, beetje geholpen door zijn achternaam. Dag 2 zit er op, todavía 64 wedstrijden te gaan, wij gaan er nog eens goed voor zitten

Deel op Twitter
Deja un comentario

Qatar kansloos – 118 los líderes

Dat had de Emir niet verwacht. Een investering van 770 miljoen in een stadion maakt nog geen winnaars van de nationale ploeg. Ecuador was een paar maatjes te groot en wint van organisator Qatar con 2-0. Con 2 doelpunten was Enner Valencia de grote man. Virgil van Dijk is gewaarschuwd.

En dat deelnemers van de OGVP verstand van zaken hebben blijkt wel uit de huidige tussenstand. Maar liefst 118 kenners wisten dat dit ging gebeuren en gaan gezamenlijk aan de leiding. Voor Gerd van Deursen uit Nettetal was het helemaal feest. Gerd voorzag dat niet in de 3de maar pas in de 16de minuut het eerste WK doelpunt zou worden gescoord. ¡Felicidades Gerd, deze bonusprijs is voor jou! Morgen de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Senegal. Kijken we naar uit, veel plezier!

Deel op Twitter
Deja un comentario

Todavía 1 nachtje slapen – Leonoor viert al feest

Onze jongens gaan er nog maar eens goed voor staan. Samen met Louis op de foto. Zijn dit de wereldkampioenen voor de komende 4 año? Over een maandje weten we dat zeker (of eerder…). Nog één nachtje slapen voordat gastland Qatar aftrapt tegen Ecuador en ‘dann geht’s los…’

De OGVP begint al een dag eerder. De inschrijving is reeds gesloten en de administratie verwerkt. En ondanks Qatar en de korte aanloopperiode, die net als bij Louis también El tío Ger parten speelt, kent deze OGVP editie maar liefst 189 Los participantes, fantastisch! Het is Leonoor Weinberg die dit perfect heeft voorzien en dus al voordat het WK is begonnen haar inleg reeds dubbel en dwars heeft terug verdient met de eerste bonusvraag. ¡Felicidades Leonoor! Ook dit jaar kent de OGVP vele internationals uit Alemania, Australië, Amerika, LibanonZwitserland en natuurlijk Países Bajos. Allemaal heel veel succes en vooral plezier de komende weken, de OGVP redactie heeft er in elk geval zin in.

Deel op Twitter
1 Comentario