ITALIE KAMPIOEN – Net als INGRID

‘What a game!’. Heel イングランドイタリア waren al dagenlang in de ban van de vanavond gespeelde EK finale op het heilige Wembley gras. En geheel in stijl was er voor de zevende keer een verlenging noodzakelijk en voor de vierde keer een zinderende penalty reeks. Want na 90 で 120 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Wat was het spannend en wat was het verrassend dat Three Lions coach Gareth Southgate een aantal strafschoppen liet nemen door een stel kinderen. Verstijfd van de zenuwen maakten zij keeper Gianluigi Donnarumma de beste speler van het toernooi en de Azzurri Europees kampioen voetbal 20214-3. Football is dus not ‘coming home’. Wel onze Bjorn Kuipers die met deze finale zijn laatste internationale wedstrijd gefloten heeft.

OGVP was het spannend tot het laatste moment en blijkt Ingrid van de Ven het beste voorspellende vermogen te hebben. おめでとうございます Ingrid met de eeuwige roem voor het winnen van de OmeGerVoetbalPoule 2021. En met de hoofdprijs natuurlijk. Prijzen zijn er ook voor de nummers 2 ニコStunnenbergKamiel Verstraten, vierde plaats たStijnヴァンクリーフ en de als vijfde geëindigde Jouke van Gosliga (die bijna voor de tweede keer in successie de OGVP had gewonnen) で Hellen Visser. Beste kind dit jaar is Bram Bongers uit Berghem. Proficiat alle winnaars! Kijk op deze pagina welke prijs je gewonnen hebt, alle prijswinnaars van de OGVP 2021 editie staan hier vermeld.

Alle OGVP deelnemers dank voor jullie deelname en enthousiaste reacties. Hopelijk hebben jullie net zo genoten van het EK en de OGVP として 叔父ドイツ en zijn organisatie. Voor de volgende editie hoeven we minder lang te wachten. Over anderhalf jaar staat immers het WK voetbalQatar op het programma. Laten we hopen dat Louis onze jongens wel aan het voetballen krijgt… Voor nu fijne vakantie en tot snel!

Deel op Twitter
Comments Off

Italie of Engeland – Ingrid of Jouke

まだ 2 nachtjes slapen en dan weten we wie de komende 3 年 Europees kampioen voetbal is: イタリア of イングランド. Onder leiding van onze eigen Jumbo koning Bjorn カイパース strijden de Squadra Azzurrithe Three Lions om de Henri Delaunay-cup. Wie het weet mag het zeggen maar een mooi affiche is het zeker.

En het worden vast 2 woelige nachtjes voor OGVP strijders Ingridvan de VenJouke van Gosliga. Mocht Engeland het ‘football home’ brengen dan is Jouke 勝者. En dat is zeer bijzonder omdat hij ook in 2018 の OGVP de nummer 1 was. 前例のない, grote klasse. Indien イタリア als kampioen van het veld stapt dan is met Ingrid voor het eerst sinds 2012 weer een dame de OGVP kampioen die iedereen het nakijken geeft. En zo geldt voor velen, bijvoorbeeld iedereen die op een veelvoud van 10 in het klassement eindigt, dat het een groot verschil maakt wel land wint: wel of geen prijs. Kijk hier welk land je daarvoor het hardst moet aanmoedigen:

Veel plezier zondag!

Deel op Twitter
1 コメント

Finale met Engeland – Ouwe Bekende op 1 in OGVP

En toen was daar Makkelie met een hele grote fluit en die blies het sprookje van de Denen... In een kolkend Wembley stadion met 60.000 toeschouwers werd het wederom een latertje omdat er 120 minuten nodig waren voordat duidelijk was welk land door gaat naar de finale: イングランド of デンマーク. In de reguliere speeltijd bleef het 1-1 na een fantastische vrije trap van Mikkel Damsgaard en een eigen doelpunt van サイモン Kjaer. De penalty die door de Nederlandse scheidsrechter in de verlenging werd toegekend werd in eerste instantie nog tegen gehouden door Kasper Schmeichel maar in de rebound door Harry Kane genadeloos ingeschoten: 2-1. Dat werd ook de eindstand en daarmee einde verhaal Danish Dynamite. Of The Three Lions ‘football home’ brengen zien we zondag in de finale イタリア tegen イングランド.

OGVP zien we een oude bekende terug aan de leiding. たStijnヴァンクリーフ had het goed gezien met イングランド in de finale en neemt de koppositie weer over van Ingrid. Een groot deel van de eindstand, de hele top 10, wordt bepaald door de uitslag van de finale komende zondag. Vanaf vrijdag wordt daarom op de site zowel de eindstand als イングランド wint als de uitslag als イタリア wint gepubliceerd. Dat zal voor vele OGVP deelnemers een reden zijn om het ene of het andere land extra aan te moedigen. We gaan het meemaken de finale van het EK2021 zondag 11 juli aanstaande.

Deel op Twitter
Comments Off

Italie naar finale – Ingrid terug aan kop

Vandaag was het de beurt aan スペインイタリア in de eerste halve finale voor een plek in de allerlaatste wedstrijd van dit EK. Het waren spannende eerste 90 minuten maar voor de vijfde keer dit toernooi waren dat er niet genoeg om een winnaar aan te wijzen. En ook na verlenging stond er nog steeds 1-1 op de borden zodat er strafschoppen aan te pas kwamen. Die hadden de スペイン al een keer overleefd tegen Zwitserland. Maar nu mikten de Azzurri preciezer dan la Selección zodat Roberto Mancini met zijn mannen zondag aantreden tegen de winnaar van het duel morgen tussen デンマークイングランド.

OGVP wordt er weer flink gehusseld. Ingrid van de Ven uit 四旬節 neemt de koppositie over van Maikel Hilhorst 続いて たStijnヴァンクリーフ, ook uit 四旬節… と 2 wedstrijden voor de boeg zijn er nog 26 punten te halen. Betekent dat zelfs nummer 83 Joop Verlijsdonk nog kans maakt op de eerste plaats. Blijft spannend dus, nog vijf nachtjes slapen tot de finale.

Deel op Twitter
1 コメント

Engeland en Denemarken – Maikel houdt stand

In de derde kwartfinale waren het de Denen die tegen チェコ共和国 aantraden. En het sprookje van het Danish Dynamite duurt voort met de winst van 2-1 op de Oost Europeanen. と Dolberg als goalgetter in zijn beste Ajax tijd voorop dringt デンマーク door tot de halve finales, waar gaat dit eindigen? Tot slot mocht イングランド de wei in tegen ウクライナ. En gelukkig werd het EK door de Three Lions met royale cijfers ontdaan van de laatste nummer 3 uit de poulefase: 4-0. Aanstaande woensdag in Londen de tweede halve finale dus デンマーク tegen イングランド terwijl Kopenhagen vandaag al ontplofte.

OGVP houdt Maikel Hilhorst ternauwernood stand want たStijnヴァンクリーフ knokt zich na de dreun van gisteravond knap terug tot op 1 punt van de koploper. Met nog 3 wedstrijden en daarmee 36 punten te gaan blijft het berespannend in de OGVP. Wie gaat er in 2021 met de OGVP 離れて… Komende dinsdag de eerste halve finale: スペイン tegen イタリア, we kijken er naar uit.

Deel op Twitter
Comments Off

Halve finale Italie vs Spanje – Nieuwe Top OGVP

De eerste kwartfinales zijn achter de rug en daarmee is de halve finale van dinsdag bekend. スペイン beet vandaag het spits af tegen Zwitserland dat eerder al de Franse Haantjes naar huis stuurde. 120 minuten voetbal waren voor Luis Enrique en zijn mannen niet genoeg om 10 Zwitsers op de knieën te dwingen. Maar nadat die Schweizer Nati maar liefst 3 keer misten in de penalty reeks was het afgelopen voor de smaakmaker van dit EK: 4-2スペイン gaat verder. Onze Zuiderburen mochten direct daarna aan het werk tegen de AzzurriRoberto Mancini. の Belgen bleken uiteindelijk niet opgewassen tegen het voetbalgeweld van イタリア en met een 2-1 eindstand was het einde oefening voor de Rode Duivels. イタリア neemt het dinsdag op tegen スペイン.

Dat de OGVP nog lang niet gespeeld is moge duidelijk zijn na de aardverschuiving die in de top van de ranglijst heeft plaats gevonden. たStijnヴァンクリーフ is na een dagenlange ontsnapping terug gehaald door maar liefst 9 andere deelnemers. Aan de leiding gaat nu Maikel Hilhorst 続いて ニコ Stunnenberg. En met Alexander ウリ Inderhees melden zich voor het eerst ook onze Duitse vrienden in de kopgroep. We gaan zien wat er gebeurd met de tussenstand na de volgende wedstrijden, まだ 5 te gaan…

Deel op Twitter
Comments Off

Die Mannschaft nach hause – Oekraine verder – Stijn loopt uit

Op de dag dat Oranje bondscoach Frank de Boer zijn ontslag indient staat achtste finale kraker Engeland ドイツ op het programma. Die Mannschaft, het laatste overgebleven team uit de poule des doods, bleek niet opgewassen tegen de uitvinders van het voetbalspelletje. と 2-0 verschalkten The Three Lions het team van Joachim レーブHans-Dieter Flick neemt het stokje van hem over en daar zijn onze Oosterburen niet rouwig om.
Tot slot mogen ウクライナスウェーデン de ring in om te bepalen wie het in de kwartfinale tegen イングランド opneemt. Het was een hele opgave om deze taaie wedstrijd af te kijken. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord en dus werd de nachtrust nog even uitgesteld. の スウェーデン vechten met 10 man voor wat ze waard zijn maar in de 121ste minuut haalt Dovbyk de trekker over: 2-1. En daarmee is de nummer 3 uit de poule van オランダ door naar de volgende ronde.

Met nog 7 wedstrijden voor de boeg breidt たStijn zijn voorsprong in de OGVP uit naar 5 punten op Joey Moonen. 68 punten zijn er nog te verdienen dus er kan nog veel gebeuren. Zelfs de nummer laatst van dit moment Sjaan Lemmenさん komt op nummer 1 als ze die 68 punten pakt en de rest niet… Voor nu 2 dagen rust, vrijdag de eerste kwartfinales.

Deel op Twitter
1 コメント

Spanje door – Haantjes naar huis – OGVP stabiel

Wat een spektakel vandaag. Voetbal kan dus wél leuk zijn om naar te kijken. Vandaag in 2 wedstrijden na 90 minuten 2 keer 3-3, wie had dat verwacht. Eerst スペイン tegen de Kroaten die knap terug kwamen. In de verlenging kwamen ze toch wat tekort en winnen de スペイン alsnog: 5-3. De wedstrijd Frankrijk-Zwitserland blijft ook in de verlenging 3-3 en dus worden er penalty’s genomen. De eerste reeks van dit toernooi. En zoals alle toppers in hun carrière eens een belangrijke penalty missen was vandaag de beurt aan Mbape. Hij moest als 10de aan de bak en miste jammerlijk: フランス in rouw Haantjes naar huis. En we weten hoe dat voelt… Als morgen イングランド wint van チーム dan is de hele ‘編doods’ naar huis.

En verrassingen of niet, たStijnヴァンクリーフ trekt zich er niets van aan. Stoïcijns trekt hij al bijna een week de kar achtervolgt door Patrick Kempenaars, Ruud Akkersman en Joey Moonen. Maar spannend blijft het zeker, voor wie Zwitserland als kampioen heeft voorspeld stijgen de kansen…

Deel op Twitter
Comments Off

Oranje huilt Belgie lacht – Stijn ook?

En toen was het alweer afgelopen voor Frank de Boer en zijn manschappen. In de slechtste wedstrijd sinds lange tijd werd Oranje verslagen door de Tsjechen2-0. Niet dat チェコ共和国 een wereld team heeft maar nadat ‘handballer’ Ligt met rood van het veld was gestuurd maakten ze 2 doelpunten en was het oranjefeest afgelopen. Kunnen we misschien nog iemand blij maken met een bondscoach…? の Belgen deden het in de avond een stuk beter door ポルトガルRonaldo aan het roer naar huis te sturen. Er werd flink gewerkt die wedstrijd (daar wel) で 1-0 was voldoende om de kampioen van vijf jaar geleden de aftocht te doen blazen. De rode Duivels treden in de volgende ronde aan tegen イタリア, een mooi vooruitzicht.

OGVP blijf Stijn de boventoon voeren. Hoe lang houdt hij dat vol? Samen met ジェーン houden ze alle deelnemers bij elkaar. たStijn gaat voorop terwijl zijn moeder de rijen sluit, da’s lief. Het EK gaat verder zonder オランダ, gelukkig hebben we チーム まだ.

Deel op Twitter
Comments Off

Denemarken en Italie verder – Stijn ook

Met een flitsend optreden van van Kasper Dolberg is het Danish Dynamite doorgebroken naar de kwartfinales van het EK. デンマーク versloeg het WalesGareth Bale met maar liefst 4-0. In de kwartfinale nemen ze het op tegen de winnaar van vandaag: オランダ of チェコ共和国. Oostenrijk wist het later op de dag spannend te maken tegen de Azzurri. Ze werden pas in de verlenging door イタリア op de knieën gedwongen met 2-1.

OGVP neemt たStijnヴァンクリーフ langzaam maar zeker wat afstand. Patrick KempenaarsRuud Akkermans hebben hem nog in het vizier maar wie haalt hem terug…?  Het blijft spannend er zijn nog veel punten te verdienen. Vanmiddag treden de mannen van Oranje aan tegen de Tsjechen, voor een plek in de kwartfinale in Baku, over spannend gesproken…

Deel op Twitter
1 コメント