Bliksem in Dortmund, gedonder Italië – Hellen terug op 1

Vandaag werden de eerste achtste finales gespeeld. In de eerste de beste wedstrijd wordt regerend Europees kampioen Italië naar huis gevoetbald door een oppermachtig Zwitserland: 2-0. Dat mogen de Azzurri thuis uit gaan leggen, die Schweizer Nati speelt in de kwartfinale tegen Engeland of Slowakije.
In Dortmund ging het er heet aan toe tussen Denemarken en Duitsland. In hoog tempo werd er een spectaculaire pot voetbal op de mat gelegd. Tussentijds even schuilen voor wat regen, bliksem en hagelstenen. Maar dan trekt Die Mannschaft uiteindelijk verdiend met 2-0 aan het langste eind en mag het door naar de volgende ronde tegen Spanje of Georgie. Dat kan zomaar een affiche worden dat voor de finale niet had misstaan.

Zeer opvallend in de OGVP ranking is dat in de top 6 maar liefst 5(!) dames zijn terug te vinden. Hellen Visser gaat weer aan de leiding met daarnaast Minke Ruiter, Noortje de Bruijn, Mikki van Mieghem en Marlene Inerhees. Daar tussen in vinden we Joren de Bont die zich dapper op de tweede plek staande houdt tussen al dit vrouwelijk geweld, hou vol Joren! Iemand moet ons toch doen geloven dat voetbal eigenlijk een mannending is… Rik-Jan Lemmen en Rutger Boomars vechten onderin om de 239ste plek daar is het ook spannend. Ook heeft Rik-Jan vanuit het hol van de leeuw, Hamburg, een foto ingestuurd voor bonus vraag 5 net als Evie Ruiter, Sander en Angelique, Mathijs Roelands, Froukje Teunissen en Henk Visser. Bekijk ze snel en laat in het gastenboek gerust weten wat je er van vindt. Of nog beter stuur er zelf één en strijd mee voor de bonusprijs, dat kan nog tot 9 juli.

Deel op Twitter

Reacties zijn niet mogelijk.