Duitsland bestolen Ronaldo naar huis – Joren op Één

Spanje tegen Duitsland dat zomaar de finale had kunnen zijn was de eerste kwartfinalewedstrijd vandaag. En spannend was het. In de reguliere speeltijd werd door beide teams 1 keer gescoord en dus werd er verlengd. Een zuivere handsbal werd door de scheidsrechter anders beoordeeld waardoor Die Mannschaft een penalty werd onthouden. En juist toen het op penalty’s leek af te stevenen scoorde Mikel Merino de winnende treffer voor la Selección waardoor gastland Duitsland strandt in de kwartfinale, schade: 2-1
In de volgende pot Frankrijk tegen Portugal wordt duidelijk wie de Spaanse tegenstander wordt in de halve finale dinsdag. In de eerste 120 weinig amusante minuten wordt er niet gescoord en dus worden nu wél penalty’s genomen. De Haantjes blijken hier uitstekend toe in staat en schieten er onberispelijk 5 in terwijl João Félix verzaakt voor zijn land: 5-3. Waarschijnlijk einde tijdperk ‘Ronaldo‘, ondanks al die maniertjes toch een legende. De eerste halve finale aanstaande dinsdag: SpanjeFrankrijk. Mooi vooruitzicht!

In de top van de OGVP worden wat namen gehusseld. Joren de Bont staat nu in z’n uppie op de eerste plek gevolgd door Ruud van Cleef en Mikkie van Mieghem. Daarachter op 1 puntje 3 nummers vier Uli Innderhees, Marc Roelands en Henk Visser die dochter Hellen stevig voorbij gestreefd is. Met nog 5 wedstrijden voor de boeg zijn nog 52 punten te verdienen dus de strijd is allerminst gestreden. En spannend wordt het om te beginnen morgen als Oranje om 21:00 tegen de Turken aantreedt. Nederland tegen de nummer 42 van de Fifa ranglijst kun je ook schriftelijk afdoen zou je zeggen. Laten we er toch maar 90 minuten tegen aan knallen voor een beetje spektakel. Bij de OGVP redactie wordt gerekend op Koeman en de zijnen. Veel plezier allemaal, brullen maar weer!

Deel op Twitter

Laat een reactie achter