Frankrijk Wereldkampioen – Jouke wint hoofdprijs in OGVP

Het was een enorm spannende strijd tussen De Haantjes en de Kockasti. France maakte in de eerste helft met wat hulp van de scheids al 2 doelpunten waar de Kroaten on 1 bleven steken. In het tweede bedrijf bleken de Fransen het meest degelijk en effectief. En na 90 minuten stond er een 4-2 eindstand op de borden die heel France deed ontploffen: France wint de WK 2018!

In the OGVP is de nieuwe man opgestaan: Jouke van Gosliga is de winnaar van de OGVP 2018. Congratulations Jouke! With 4 punten voorsprong op nummer 2 Emiel Dolmans. Roland Inder Voorhees, Remko Viel, Bram Bikker in Kamiel Verstraten maken de top 5 compleet (Bram in Kamiel delen de vijfde plek). Alle prijswinnaars zijn nu dus bekend en zijn te vinden op de pagina Regels en Prijzen

Uncle Ger en zijn organisatie hebben ook deze editie weer erg genoten van het toernooi en de OGVP. Bedankt allemaal voor jullie deelname en betrokkenheid en tot over 2 jaar als de volgende EK weer losbarsten in maar liefst 12 landen te beginnen met de eerste wedstrijd in Rome. Fijne vakantie en tot dan!

Deel op Twitter
1 Comment

Bronzen Belgen – Bonus voor Lène

Dat zal onze Zuiderburen goed doen: 2-0 tegen de Three Lions in de strijd om de bronzen plak. Een schrale troost voor de Rode Duivels uit Belgie die op meer gehoopt hadden, maar goed gedaan. We kunnen trots zijn op de mannekes uit het land van de frieten. En ook in England moeten ze nog even geduld hebben voordat hun mannekes ‘it home’ brengen…

Ondertussen wordt in de OGVP alweer de volgende prijs uitgedeeld en wel die voor de vijfde bonusprijs: wie maakt de leukste foto in relatie tot WK of OGVP. Het is Lène de Visser die de 10 euri die hiermee gemoeid is binnen sleept. Met de hier gepresenteerde foto met als bijschrift: “Oranje thuisblijver, achter de geraniums!!!” Proficiat Lène!  Blijft over de finalewedstrijd zondagmiddag om 17:00 waarbij zowel voor Frankrijk en Kroatie als enkele deelnemers aan de OGVP veel op het spel staat. Stanneke van Cleef bijvoorbeeld wint 220 euro als Croatia wint en helemaal niets bij een Franse wereld kampioen… Veel plezier allemaal met de wedstrijd!

Deel op Twitter
2 Comments

It’s not coming home – Spanning om OGVP eer stijgt

Na een zinderende wedstrijd tussen Croatia in England is bekend welke landen in de finale strijden om de wereldtitel. Ruim 120 minuten hebben de Kroaten nodig gehad om de Three Lions op de knieën te krijgen: 2-1. En zo brengen de Engelsen de Cup dus (wederom) not ‘home’. Over 4 jaar in Qatar nieuwe kansen. Aanstaande zondag om 17:00 de finale tussen France in Croatia.

In the OGVP is ten opzichte van gisteren niet veel veranderd. De top 10 is het zelfde wat betekent dat Stanneke van Cleef inJouke van Gosliga nog steeds samen aan de leiding gaan. En als we verder kijken zien we dat in huize Van Gosliga al voorzichtig gejuicht mag worden. Ongeacht de uitslag van de finale wordt daar de hoofdprijs binnen gesleept. Maarrr… as Croatia wint moet de buit gedeeld worden met Stanneke maar as France wint gaat ie in z’n geheel naar Jouke en valt Stanneke uit de Top 10. Rara welke ploeg Stanneke zondag naar de overwinning schreeuwt …

Deel op Twitter
Leave a comment

Frankrijk door Belgie huilt – OGVP spannend

Eindelijk mochten de Rode Duivels aan de bak in de halve finale tegen France. In de eerste helft werd niet gescoord en bleef het spannend. De Haantjes gaven in het tweede deel gas bij en versloegen onze Zuiderburen with 1-0. De droom van Lukaku en consorten valt in duigen en France speelt zondag tegen Croatia of England de finale.

Of OGVP kent nu 2 leaders. Stanneke van Cleef in Jouke van Gosliga gaan aan de leiding met 142 point. En welk land er morgen ook wint, deze 2 OGVP aanvoerders blijven ook na morgen de nummers 1. Welke winnaar voor jou het meest gunstige is vind je in de 2 lijsten: as Kroatie wint en als England wint. Of 16 punten die in de finale verdiend worden, kunnen voor verrassingen gaan zorgen… Good luck and enjoy!

Deel op Twitter
Leave a comment

Belgie of Frankrijk – Jouke of Stanneke

Morgen de eerste halve finale van de WK in Russia: France tegen Belgie oftewel de Haantjes tegen de Rode Duivels. Een mooi affiche waar de hele wereld naar uitkijkt.

Dat geldt zeker voor Stanneke van Cleef in Jouke van Gosliga. Want als Frankrijk wint is Stanneke de nieuwe nummer in in de OGVP en bij een Belgische overwinning gaat Jouke voor minimaal 1 dag aan de leiding. Kijk op de verschillende tussenstanden welke overwinning voor jou gunstig uit pakt. Veel plezier en succes morgen!

Deel op Twitter
Leave a comment

Kroatië tegen Engeland – 3 leaders in OGVP

Vandaag werd er gespeeld voor een plek in die andere halve finale. Om 4 uur gingen the Three Lions aan de bak tegen de Sweden (Toivonen etc.. die ons van het WK afhielden…). Het werd 2-0 voor England en de Scandinaviërs mogen inrukken. In de avond de clash tussen gastland Russia en een van de favorieten Croatia. Spannende pot waarin uiteindelijk door de Kockasti na 120 minuten voetbal (2-2) en penalties de overwinning over de streep getrokken wordt. Komende woensdag dus Croatia tegen England.

In de OmeGerVoetbalPoule wordt de spanning er ook niet minder om. Op dit moment 3 koplopers met 132 punten te weten Evy Bongers, Stanneke van Cleef in Jouke van Gosliga. Direct gevolgd door Melchor Ensing in Nils Inder Voorhees. Helemaal onderin is het ook spannend en doet Geert Hendriks goede zaken. Als een komeet schiet hij 5 plekken omhoog en doet de rode lantaarn over aan Merel Coppis, Philippe van Diessen in Silvia Staes-Knoben.

Deel op Twitter
1 Comment

Frankrijk tegen Belgie – Nieuwe koploper in OGVP

In de eerste kwartfinale van het toernooi in Russia, Uruguay tegen France bleken de Haantjes veel sterker. With 2-0 werd Suarez, beetje onzichtbaar, en zijn mannen opgerold. Hun tegenstander komt uit de spectaculaire match Brazilië – Belgie. De Rode Duivels kwamen al vroeg op een 1, 2-0 voorsprong. Daarna werd het een spannende pot die eindigt in 1-2 voor onze Zuiderburen. Huilie huilie Neymar plengt thuis dikke tranen. De eerste halve finale is hiermee bekend: France – Belgie, on 10 juli, wat gaat dat worden…

In the OGVP kennen we een nieuwe koploper. De 10-jarige Evy Bongers uit Berghem, 10 jaar oud, neemt brutaal de leiding. Nils Inder Voorhees blijft in de buurt en Tim Dekkers volt op 4 puntjes, wel done! Morgen wederom 2 mooie wedstrijden. Dan mogen de Russen in Sweden aan de bak tegen respectievelijk Croatia de England… En met nog 42 punten te winnen is er nog van alles mogelijk. Succes allemaal!

Deel op Twitter
Leave a comment

Zweden en Engeland verder – stuivertje wisselen in OGVP

Vandaag gingen de laatste 4 landen de wei in voor nog 2 plekken in de kwartfinale. Sweden beet tegen Zwitserland het spits af. De lange Scandinaviers wonnen in een matige wedstrijd met 1-0 of the Schweizer Nati. De laatste achtste finale was die tussen England in Colombia. Penalties moesten er aan te pas komen. Daarin blijken de three Lions het beste met 4 of the 5 strafschoppen benut: 5-4. England tegen Sweden in de volgende ronde.

In the OGVP wordt stuivertje gewisseld door Nils Inder Voorhees in Tim Dekkers. Nils weer aan de leiding en Tim in de achtervolging. Ruud Akkermans volgt op 3 punten met de rest van het peloton in zijn kielzog. Evy Bongers (Berghem) inJan Willem de Coo uit Beiroet maken de top 5 compleet. Nu eerst 2 dagen rust voordat het toernooi vrijdag en zaterdag verder gaat met 2 keer 2 kwartfinales. Wordt vervolgd…

Deel op Twitter
Leave a comment

Kanaries met Rode Duivels door – Tim ook in OGVP

Brazilië tegen Mexico: 2-0. Neymar naar de kwartfinale en Lozano naar huis, het lukt de Mexicanen maar niet om de achtste finales te overleven. In de avond mochten de rode Duivels aantreden tegen Japan. Dat was een spannende pot en de Samurai komen op een 0-2 voorsprong. Dan laten de Belgen hun ware potentie zien en maken ze in de laatste minuut de derde goal waarmee ze door zijn naar de volgende ronde: 3-2. Zagen wij hier de nieuwe wereldkampioen aan het werk…?

In the OGVP doet Tim goede zaken zodat hij ook na 54 wedstrijden de ranglijst aanvoert. Still 10 wedstrijden te gaan en dan weten we wie de komende 2 jaar als OGVP Koning door het leven gaat.

Deel op Twitter
Leave a comment

Messi, Ronaldo, Iniesta, Schone naar huis – Nieuwe koploper in OGVP

Dat was me het weekendje wel. De grootste voetballers van de wereld zitten alweer in het vliegtuig naar huis. Messi verloor met Argentinië van de Haantjes in een spectaculair duel met 4-3. Daarna was het de beurt aan ‘wanna be GOATRonaldo die mocht aantreden tegen UruguayLa Celeste wonnen met 2-1 en was het weer huilie huilie voor Christiano (kan het sikje er weer af). Grootste verrassing was de uitslag van SpainRussia. Na de eerste verlenging van het toernooi, voor de eerste keer een vierde wisselspeler en voor de eerste keer penalties zijn het de Russen die verder mogen omdat door La Selección 2 penalties werden gemist: 5-4. CroatiaDenmark was het slotstuk van dit weekend. Ook hier werd het spannend na 90 minuten (1-1) en een verlenging met Pienanties. Ze gingen er moeizaam in: 2-1 voor Croatia, Denmark naar huis.

In the OGVP kennen we vandaag een nieuwe koploper: Tim Dekkers uit Amsterdam neemt de leiding over van Nils Inder Voorhees die volgt op 2 point. Onderin de ranglijst heeft Geert Hendriks zijn laatste plaats verstevigd en staat nu 8 punten los van nummer 163 Wim Teunissen uit Overloon (hebben ze stiekem bij elkaar afgekeken bij het invullen van de poule?). Morgen zien we BraziliëMexico en spelen de Belgen tegen Japan.

Deel op Twitter
3 Comments