ITALIE KAMPIOEN – Net als INGRID

‘What a game!’. Heel England IN Italien waren al dagenlang in de ban van de vanavond gespeelde EK finale op het heilige Wembley gras. En geheel in stijl was er voor de zevende keer een verlenging noodzakelijk en voor de vierde keer een zinderende penalty reeks. Want na 90 IN 120 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Wat was het spannend en wat was het verrassend dat Three Lions coach Gareth Southgate een aantal strafschoppen liet nemen door een stel kinderen. Verstijfd van de zenuwen maakten zij keeper Gianluigi Donnarumma de beste speler van het toernooi en de Azzurri Europees kampioen voetbal 20214-3. Football is dus not ‘coming home’. Wel onze Bjorn Kuipers die met deze finale zijn laatste internationale wedstrijd gefloten heeft.

Im OGVP was het spannend tot het laatste moment en blijkt Ingrid van de Ven het beste voorspellende vermogen te hebben. Glückwünsche Ingrid met de eeuwige roem voor het winnen van de OmeGerVoetbalPoule 2021. En met de hoofdprijs natuurlijk. Prijzen zijn er ook voor de nummers 2 Nico Stunnenberg IN Kamiel Verstraten, vierde plaats Stijn Van Cleef en de als vijfde geëindigde Jouke van Gosliga (die bijna voor de tweede keer in successie de OGVP had gewonnen) IN Hellen Visser. Beste kind dit jaar is Bram Bongers uit Berghem. Proficiat alle winnaars! Kijk op deze pagina welke prijs je gewonnen hebt, alle prijswinnaars van de OGVP 2021 editie staan hier vermeld.

Alle OGVP deelnemers dank voor jullie deelname en enthousiaste reacties. Hopelijk hebben jullie net zo genoten van het EK en de OGVP als Onkel Ger en zijn organisatie. Voor de volgende editie hoeven we minder lang te wachten. Over anderhalf jaar staat immers het WK voetbal in Qatar op het programma. Laten we hopen dat Louis onze jongens wel aan het voetballen krijgt… Voor nu fijne vakantie en tot snel!

Deel op Twitter
Comments Off

Italie of Engeland – Ingrid of Jouke

Immer noch 2 nachtjes slapen en dan weten we wie de komende 3 Jahr Europees kampioen voetbal is: Italien of England. Onder leiding van onze eigen Jumbo koning Bjorn Kuipers strijden de Squadra Azzurri IN the Three Lions om de Henri Delaunay-cup. Wie het weet mag het zeggen maar een mooi affiche is het zeker.

En het worden vast 2 woelige nachtjes voor OGVP strijders Ingridvan de Ven IN Jouke van Gosliga. Mocht Engeland het ‘football home’ brengen dan is Jouke Gewinner. En dat is zeer bijzonder omdat hij ook in 2018 VON OGVP de nummer 1 was. Beispiellos, grote klasse. Indien Italien als kampioen van het veld stapt dan is met Ingrid voor het eerst sinds 2012 weer een dame de OGVP kampioen die iedereen het nakijken geeft. En zo geldt voor velen, bijvoorbeeld iedereen die op een veelvoud van 10 in het klassement eindigt, dat het een groot verschil maakt wel land wint: wel of geen prijs. Kijk hier welk land je daarvoor het hardst moet aanmoedigen:

Veel plezier zondag!

Deel op Twitter
1 Kommentar

Finale met Engeland – Ouwe Bekende op 1 in OGVP

En toen was daar Makkelie met een hele grote fluit en die blies het sprookje van de Denen... In een kolkend Wembley stadion met 60.000 toeschouwers werd het wederom een latertje omdat er 120 minuten nodig waren voordat duidelijk was welk land door gaat naar de finale: England of Dänemark. In de reguliere speeltijd bleef het 1-1 na een fantastische vrije trap van Mikkel Damsgaard en een eigen doelpunt van Simon Kjaer. De penalty die door de Nederlandse scheidsrechter in de verlenging werd toegekend werd in eerste instantie nog tegen gehouden door Kasper Schmeichel maar in de rebound door Harry Kane genadeloos ingeschoten: 2-1. Dat werd ook de eindstand en daarmee einde verhaal Danish Dynamite. Of The Three Lions ‘football home’ brengen zien we zondag in de finale Italien tegen England.

Im OGVP zien we een oude bekende terug aan de leiding. Stijn Van Cleef had het goed gezien met England in de finale en neemt de koppositie weer over van Ingrid. Een groot deel van de eindstand, de hele top 10, wordt bepaald door de uitslag van de finale komende zondag. Vanaf vrijdag wordt daarom op de site zowel de eindstand als England wint als de uitslag als Italien wint gepubliceerd. Dat zal voor vele OGVP deelnemers een reden zijn om het ene of het andere land extra aan te moedigen. We gaan het meemaken de finale van het EK2021 zondag 11 juli aanstaande.

Deel op Twitter
Comments Off

Italie naar finale – Ingrid terug aan kop

Vandaag was het de beurt aan Spanien IN Italien in de eerste halve finale voor een plek in de allerlaatste wedstrijd van dit EK. Het waren spannende eerste 90 minuten maar voor de vijfde keer dit toernooi waren dat er niet genoeg om een winnaar aan te wijzen. En ook na verlenging stond er nog steeds 1-1 op de borden zodat er strafschoppen aan te pas kwamen. Die hadden de Spanier al een keer overleefd tegen Zwitserland. Maar nu mikten de Azzurri preciezer dan la Selección zodat Roberto Mancini met zijn mannen zondag aantreden tegen de winnaar van het duel morgen tussen Dänemark IN England.

Im OGVP wordt er weer flink gehusseld. Ingrid van de Ven uit Fastenzeit neemt de koppositie over van Maikel Hilhorst gefolgt von Stijn Van Cleef, ook uit Fastenzeit… Mit 2 wedstrijden voor de boeg zijn er nog 26 punten te halen. Betekent dat zelfs nummer 83 Joop Verlijsdonk nog kans maakt op de eerste plaats. Blijft spannend dus, nog vijf nachtjes slapen tot de finale.

Deel op Twitter
1 Kommentar

Engeland en Denemarken – Maikel houdt stand

In de derde kwartfinale waren het de Denen die tegen Tschechische Republik aantraden. En het sprookje van het Danish Dynamite duurt voort met de winst van 2-1 op de Oost Europeanen. Mit Dolberg als goalgetter in zijn beste Ajax tijd voorop dringt Dänemark door tot de halve finales, waar gaat dit eindigen? Tot slot mocht England de wei in tegen Ukraine. En gelukkig werd het EK door de Three Lions met royale cijfers ontdaan van de laatste nummer 3 uit de poulefase: 4-0. Aanstaande woensdag in Londen de tweede halve finale dus Dänemark tegen England terwijl Kopenhagen vandaag al ontplofte.

Im OGVP houdt Maikel Hilhorst ternauwernood stand want Stijn Van Cleef knokt zich na de dreun van gisteravond knap terug tot op 1 punt van de koploper. Met nog 3 wedstrijden en daarmee 36 punten te gaan blijft het berespannend in de OGVP. Wie gaat er in 2021 met de OGVP Preis weg… Komende dinsdag de eerste halve finale: Spanien tegen Italien, we kijken er naar uit.

Deel op Twitter
Comments Off

Halve finale Italie vs Spanje – Nieuwe Top OGVP

De eerste kwartfinales zijn achter de rug en daarmee is de halve finale van dinsdag bekend. Spanien beet vandaag het spits af tegen Zwitserland dat eerder al de Franse Haantjes naar huis stuurde. 120 minuten voetbal waren voor Luis Enrique en zijn mannen niet genoeg om 10 Zwitsers op de knieën te dwingen. Maar nadat die Schweizer Nati maar liefst 3 keer misten in de penalty reeks was het afgelopen voor de smaakmaker van dit EK: 4-2 IN Spanien gaat verder. Onze Zuiderburen mochten direct daarna aan het werk tegen de Azzurri von Roberto Mancini. VON Belgen bleken uiteindelijk niet opgewassen tegen het voetbalgeweld van Italien en met een 2-1 eindstand was het einde oefening voor de Rode Duivels. Italien neemt het dinsdag op tegen Spanien.

Dat de OGVP nog lang niet gespeeld is moge duidelijk zijn na de aardverschuiving die in de top van de ranglijst heeft plaats gevonden. Stijn Van Cleef is na een dagenlange ontsnapping terug gehaald door maar liefst 9 andere deelnemers. Aan de leiding gaat nu Maikel Hilhorst gefolgt von Nico Stunnenberg. En met Alexander Weiß IN Uli Inderhees melden zich voor het eerst ook onze Duitse vrienden in de kopgroep. We gaan zien wat er gebeurd met de tussenstand na de volgende wedstrijden, immer noch 5 te gaan…

Deel op Twitter
Comments Off

Die Mannschaft nach hause – Oekraine verder – Stijn loopt uit

Op de dag dat Oranje bondscoach Frank de Boer zijn ontslag indient staat achtste finale kraker Engeland Deutschland op het programma. Die Mannschaft, het laatste overgebleven team uit de poule des doods, bleek niet opgewassen tegen de uitvinders van het voetbalspelletje. Mit 2-0 verschalkten The Three Lions het team van Joachim LöwHans-Dieter Flick neemt het stokje van hem over en daar zijn onze Oosterburen niet rouwig om.
Tot slot mogen Ukraine IN Schweden de ring in om te bepalen wie het in de kwartfinale tegen England opneemt. Het was een hele opgave om deze taaie wedstrijd af te kijken. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord en dus werd de nachtrust nog even uitgesteld. VON Schweden vechten met 10 man voor wat ze waard zijn maar in de 121ste minuut haalt Dovbyk de trekker over: 2-1. En daarmee is de nummer 3 uit de poule van Niederlande door naar de volgende ronde.

Met nog 7 wedstrijden voor de boeg breidt Stijn zijn voorsprong in de OGVP uit naar 5 punten op Joey Moonen. 68 punten zijn er nog te verdienen dus er kan nog veel gebeuren. Zelfs de nummer laatst van dit moment Jane Lemmen komt op nummer 1 als ze die 68 punten pakt en de rest niet… Voor nu 2 dagen rust, vrijdag de eerste kwartfinales.

Deel op Twitter
1 Kommentar

Spanje door – Haantjes naar huis – OGVP stabiel

Wat een spektakel vandaag. Voetbal kan dus wél leuk zijn om naar te kijken. Vandaag in 2 wedstrijden na 90 minuten 2 keer 3-3, wie had dat verwacht. Eerst Spanien tegen de Kroaten die knap terug kwamen. In de verlenging kwamen ze toch wat tekort en winnen de Spanier alsnog: 5-3. De wedstrijd Frankrijk-Zwitserland blijft ook in de verlenging 3-3 en dus worden er penalty’s genomen. De eerste reeks van dit toernooi. En zoals alle toppers in hun carrière eens een belangrijke penalty missen was vandaag de beurt aan Mbape. Hij moest als 10de aan de bak en miste jammerlijk: Frankreich in rouw VON Haantjes naar huis. En we weten hoe dat voelt… Als morgen England wint van Die Mannschaft dan is de hele ‘Hen doods’ naar huis.

En verrassingen of niet, Stijn Van Cleef trekt zich er niets van aan. Stoïcijns trekt hij al bijna een week de kar achtervolgt door Patrick Kempenaars, Ruud Akkersman en Joey Moonen. Maar spannend blijft het zeker, voor wie Zwitserland als kampioen heeft voorspeld stijgen de kansen…

Deel op Twitter
Comments Off

Oranje huilt Belgie lacht – Stijn ook?

En toen was het alweer afgelopen voor Frank de Boer en zijn manschappen. In de slechtste wedstrijd sinds lange tijd werd Oranje verslagen door de Tsjechen mit 2-0. Niet dat Tschechische Republik een wereld team heeft maar nadat ‘handballer’ VON Ligt met rood van het veld was gestuurd maakten ze 2 doelpunten en was het oranjefeest afgelopen. Kunnen we misschien nog iemand blij maken met een bondscoach…? VON Belgen deden het in de avond een stuk beter door Portugal mit Ronaldo aan het roer naar huis te sturen. Er werd flink gewerkt die wedstrijd (daar wel) IN 1-0 was voldoende om de kampioen van vijf jaar geleden de aftocht te doen blazen. De rode Duivels treden in de volgende ronde aan tegen Italien, een mooi vooruitzicht.

Im OGVP blijf Stijn de boventoon voeren. Hoe lang houdt hij dat vol? Samen met Jane houden ze alle deelnemers bij elkaar. Stijn gaat voorop terwijl zijn moeder de rijen sluit, da’s lief. Het EK gaat verder zonder Niederlande, gelukkig hebben we Die Mannschaft immer noch.

Deel op Twitter
Comments Off

Denemarken en Italie verder – Stijn ook

Met een flitsend optreden van van Kasper Dolberg is het Danish Dynamite doorgebroken naar de kwartfinales van het EK. Dänemark versloeg het Wales von Gareth Bale met maar liefst 4-0. In de kwartfinale nemen ze het op tegen de winnaar van vandaag: Niederlande of Tschechische Republik. Oostenrijk wist het later op de dag spannend te maken tegen de Azzurri. Ze werden pas in de verlenging door Italien op de knieën gedwongen met 2-1.

Im OGVP neemt Stijn Van Cleef langzaam maar zeker wat afstand. Patrick Kempenaars IN Ruud Akkermans hebben hem nog in het vizier maar wie haalt hem terug…?  Het blijft spannend er zijn nog veel punten te verdienen. Vanmiddag treden de mannen van Oranje aan tegen de Tsjechen, voor een plek in de kwartfinale in Baku, over spannend gesproken…

Deel op Twitter
1 Kommentar