Oranje richting Turkije – Noortje aan Kop

Eindelijk waren vandaan dan onze jongens aan de beurt in de laatste achtste finales van dit EK. Roemenie was de tegenstander en alleen in de eerste 10 minuten in staat om een vuist te maken. Nederland was daarna oppermachtig met Cody Gakpo als grote man. Hij maakt de 1-0 en had een groot aandeel in de 2-0. De Tricolorii kwamen er niet meer aan te pas en in de slotfase maakte Donyell Malen ook nog de 3-0. Memphis speelde de vierde wedstrijd op rij als een natte krant maar werd pas laat gewisseld. Wat weet hij van Koeman dat wij niet mogen weten… Enfin, de Nederlandse Leeuw maakt zich op voor de kwartfinale aanstaande zaterdag.
Wie wordt de laatste kwartfinalist, Oostenrijk of Turkije? De Turken komen al in de eerste minuut op een 1-0 voorsprong en dat is het begin van een energieke wedstrijd. Tot de laatste seconde blijft het spannend maar het zijn de Turken die aan het langste eind trekken: 2-1. Wat betekent dat de laatste kwartfinale zaterdag om 21:00 wordt gespeeld tussen Turkije en Nederland.

Deze enigszins verrassende uitslagen leiden tot een nieuwe rangschikking in de OGVP. Noortje de Bruijn uit Amsterdam is de nieuwe koploper. Met Hellen en Joren op 1 punt in de achtervolging. In de staart wordt de lijst afgesloten door Tilly Lemmen en Stijn van Cleef. Nog 3 wedstrijdjes winnen en dan kan Nederland weer Europees kampioen zijn. Maakt onze spits weer een onmogelijke goal in de finale? Dirigeren we op 15 juli Amsterdamse woonbootjes weer naar de bodem? We gaan het zien en krijgen bij de OGVP redactie al een lichtelijk positief voorgevoel. Maar nu eerst 2 dagen rustaagh…

Deel op Twitter

Laat een reactie achter