Eerste knock outs – Niemand Bonus goed in OGVP

Vandaag begonnen de achtste finales en waren er al direct penalty’s nodig voor de eerste beslissing na 1-1 in de reguliere speeltijd (ondanks die vette goal van Shaqiri, zie foto). Daarin bleek Polen met 5 tegen 4 beter dan Zwitersland. Dat betekent dat polen donderdag in de kwartfinale uitkomt tegen Portugal dat in een doodsaai vermoeiende wedstrijd in de verlenging met 1-0 won van Kroatië. Enkele uren daarvoor was het Gareth Bales die met Wales de volgende ronde afdwong door met 1-0 van Noord Ierland te winnen. Helaas dus ook Will Grigg naar huis zonder speelminuten.

In de OGVP vindt een behoorlijk reshuffle plaats. De nieuwe nummer 1 is Fabienne Körstgens die met 5 punten verschil ook meteen een behoorlijk gat slaat met Stijn Heijstee en Carla Inderhees de gedeelde nummers 2. Bij de eerste 8 maar liefst 5 deelnemers uit Nettetal Duitsland, wat weten ze daar wat wij niet weten?

Bonusvragen: de juiste voorspellingen voor bonusvragen 3 en 4 waren Rusland (3 : meeste doelpunten tegen) en Wales en Hongarije (4: meeste doelpunten gescoord in groepsfase). En wat blijkt? Helemaal niemand heeft een van deze 2 vragen goed. Dat betekent dat ome Ger 2 x €10,- over houdt… En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom hierbij de oproep: wie weet nog een leuke bonusvraag / opdracht te bedenken die in de resterende tijd van het EK kan worden uitgevoerd. Jij? Laat het weten op het gastenboek en dan kijkt de jury wat er mee gedaan wordt.

Morgen komen Duitsland en België in actie, hopelijk met wat meer vuurwerk dan vandaag.

Deel op Twitter

Reacties zijn niet mogelijk.