MESSI GOAT heeft um! – Froukje door het dolle

De finale van vandaag was een fantastisch affiche met de twee beste teams en de grootste sterren van het WK tegenover elkaar: Argentinië tegen Frankrijk, Messi tegen Mbappé. En wát een spektakel maakten deze landen er van, dit was misschien wel de beste finale ooit. In de eerste helft kwamen Les Bleus er niet aan te pas en maakte Messi de 1-0 uit een penalty en werd de 2-0 gemaakt uit een sublieme aanval om van te smullen. In de 80ste minuut dachten de Argentijnen nog dat ze er bijna waren. Totdat Kylian Mbappé opstond en er binnen in 1 minuut een penalty en een prachtige volley in het blauwwitte netje lag: 2-2. In de verlenging was het weer Messi die Les Albicelestes aan de leiding bracht maar ook alweer Mbappé bracht de Haantjes met een penalty langszij: 3-3. Bloedstollend spannend was het. Mbappé en Messi maakten geen fout en rondden koelbloedig af. Voor Frankrijk was dat meteen de laatste want de volgende 2 strafschoppen werden gemist terwijl de Argentijnen meedogenloos waren: 4-1. En daarmee heeft de Tovenaar precies wat hij wil en was de wereld getuige van het optreden van de Greatest Of All Times, de allerbeste voetballer die ooit over de velden dartelde: Lionel Messi. Een heel land in extase, Argentinië voor de derde keer wereldkampioen!

Voor de toppers in de OGVP wat het ook peentjes zweten. Tot de 80ste minuut zat ‘team Froukje‘ op rozen en stond de champagne op springen. 10 minuten later stond ook ‘team Lout‘ weer op scherp want opnieuw was alles mogelijk. Met Messi als wereldkampioen trok Froukje uiteindelijk aan het langste eind en gaat er met de pot vandoor, van harte gefeliciteerd Froukje! Ook gaan de felicitaties naar Joost Wagemans (2), Costijn Scholten (3), Luke Molkenboer (4) en Sara van Rooij (4). Guus Ruiter pakt als nummer 6 met z’n 7 jaar de prijs van beste deelnemer tot 25 jaar, knap gedaan Guus! Tot slot zijn er nog de 18 deelnemers die op alle tienden posities zijn geëindigd, kijk hier of jij er tussen staat.

Het WK zit er op en zo ook deze editie van de OmeGerVoetbalPoule. Namens de redactie alle deelnemers zeer bedankt voor jullie enthousiaste deelname aan de gezelligste voetbalpoule van Nederland. Ruim 4 weken waren we onder de pannen met precies 64 wedstrijden en niet getreurd want over anderhalf jaar staat ons het EK in Duitsland te wachten. Met wie weet een nieuwe OGVP

Deel op Twitter

Comments are closed.