Marokko en Portugal door – Top OGVP onveranderd

En ja hoor, vandaag weer een serieuze verrassing. 120 minuten voetbal en 6 penalty’s kwamen er aan te pas voordat Spanje werd uitgeschakeld door de Atlasleeuwen. En gevochten hebben de Marokkanen, tijdens de wedstrijd lukte het la Selección niet om om een doelpunt te maken. Ook de eerste 3 strafschoppen gingen er niet in en daarna hoefde het niet meer. Marokko wint de penaltyserie met 3-0 en gaat door naar de kwartfinale. Hun tegenstander is de winnaar van de wedstrijd Portugal tegen Zwitserland. In een doelpuntrijk duel bleek Portugal de bovenliggende partij en wint royaal met 6-1. We zijn dus nog niet van Ronaldo af. Hopelijk bezeert hij z’n dure beentjes niet voordat hij straks €550.000 euri per dag gaat verdienen.

In de OGVP blijven Florian en Peter lijstaanvoerder met 8 punten voorsprong op hun achtervolgers. En dat is knap want hun achtervolgers zitten dicht op elkaar met steeds één puntje verschil. Morgen en overmorgen zijn er geen wedstrijden en is er rust op de burelen van de redactie van de OmeGerVoetbalPoule. Vrijdag is de grote dag en nemen we afscheid van Messi of… onze jongens. Per kwartfinale wedstrijd zijn er 8 punten te verdienen dus het kan hard gaan en blijft spannend. Veel plezier iedereen in de aanloop naar de volgende grote match.