Deutschland gewinnt – 4 koplopers in OGVP

Op speeldag 9 veel spektakel en verrassingen. Allereerst de Hongaren die de Haantjes ontvingen in de Puskás Aréna te Budapest. Hongarije komt warempel op voorsprong waarna titelfavoriet Frankrijk uiteindelijk blij mag zijn met het gelijkspel: 1-1. Vervolgens moet Die Mannschaft aan de bak in de poule des doods en wel tegen Portugal. Wie anders dan Christian Ronaldo opent het bal met een scherp uitgevoerde counter. Aan het eind van de eerste helft zorgen 2 eigen doelpunten voor een Duitse voorsprong. En na de tweede helft eert Duitsland nieuwe held Robin Gosens. Deze halve Nederlander speelt een grote rol in de 4-2 overwinning en de eerste 3 punten. De laatste wedstrijd van de dag levert wederom een verrassing. Het lukt Spanje niet om de Polen op de knieën te dwingen en la Selección moet genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. De poule des doods is springlevend!

In de OGVP hiermee nu 4 koplopers. Albert Bakker, Rens Hendriks, Maikel Hilhorst en Ingrid van de Ven op de hielen gezeten door 10 achtervolgers. Met de Duitse winst schuiven langzaam maar zeker de eerste Nettetalers naar omhoog. Alle landen hebben nu 2 wedstrijden gespeeld. Vanaf morgen zwaaien we elke speeldag minimaal 1 land dat het EK moet verlaten uit. Nog 3 dagen en dan gaat het toernooi met de knockout wedstrijden echt beginnen.