Yamal de Jongste – Opoetje Stroobant oudste

Op dag 2 gaan de EK-deelnemers vrolijk verder met het produceren van doelpunten. De eerste wedstrijd is een serieuze clash tussen De Schweizer Nati en de Magische Magyaren. Pas in blessuretijd trekt Zwitserland de winst definitief naar zich toe en druipt Hongarije af: 1-3.
In de tweede wedstrijd was het Spanje dat direct laat zien wat van ze verwacht wordt: winnen. Nog voor de thee zet la Selección de Kroaten op een 3-0 achterstand. En daar bleef het bij ook na 90 minuten. Bijzonder was het meespelen van Lamine Yamal. Met zijn 16 jaar en 338 dagen de jongste speler ooit in actie op een EK voetbal.
Wedstrijd 3 levert direct spektakel. Met een doelpunt in de 22ste seconde knalt Bajrami een Albanees record in de boeken, snelste EK-doelpunt aller tijden. Italië schrok daarmee wakker en stelde met 2 doelpunten in 10 minuten snel orde op zaken. Daarmee was de kous af en slepen de Squadra Azzurri hun eerste 3 punten binnen.

Als jongste speler van 16 jaar kom je in de ogen van Opoetje Stroobant pas net kijken. Opoetje is met 92 jaar ruimschoots de oudste deelnemer van de OGVP en strijdt volop mee voor de winst. Op dit moment zijn er nog 75 deelnemers foutloos met 4 juist voorspelde wedstrijden. Aan de andere kant staat alleen Marit Stunnenberg nog op de hatelijke ‘0’. Wellicht dat de 3 wedstrijden van morgen haar enige verlichting brengen. Namens ome Ger iedereen veel plezier morgen bij het eerste optreden van onze jongens, laat de Leeuw maar weer eens brullen!

Deel op Twitter

Reacties zijn niet mogelijk.