Oranje dramatisch – Tim still going strong

Vandaag zou Nederland wel even winnen van Oostenrijk en misschien wel groepswinnaar worden boven Frankrijk. Dat was een behoorlijke misvatting. Wat een dramatische wedstrijd speelde het Nederlands elftal, kenners spreken van de slechtste ever. Met een ‘fantastische’ eigen goal van Donyell Malen begon de malaise maar nog genoeg hersteltijd. Wel zonder Joey Veerman die na een half uurtje gewisseld werd. Enfin, ruim 90 dramatische minuten later druipt Oranje met een 3-2 nederlaag gedesillusioneerd af. We gaan zien waar en tegen wie de achtste finale gespeeld gaat worden. Wie weet wordt dan toch nog Spanje van de mat gespeeld…
Ook Frankrijk bakte er niet veel van. Met een 1-1 gelijkspel tegen de Polen (2 keer een penalty) voldeden de Haantjes niet aan de hoog gespannen verwachtingen. Wat betekent dat Oostenrijk overwacht de nummer 1 is in poule D.
In poule C vandaag ook 2 wedstrijden op het programma. Engeland nam het op tegen Slovenie en Denemarken trad aan tegen Servie. Over deze wedstrijden kunnen we kort zijn. Er werd niet gescoord, 2 keer 0-0. Daarmee zijn de Serven uitgeschakeld en gaan de andere 3 door met The Three Lions als groepswinnaar.

Tim Kampers verslapt niet en blijft de nummer 1 positie bezetten in de OmeGerVoetbalPoule. In achtervolging zijn Noortje de Bruijn, Efram Derks, Roland Inderhees, Hellen Visser en Michel Witte op 2 punten. Met nog 8 punten in de voorronde te behalen morgen is retespannend wie er met de voorrondeprijs vandoor gaat. Helemaal onderin wordt het gezellig druk. Margriet, Rik-Jan en Opoetje krijgen vandaag gezelschap van Piet Weijer, Angeli Swinkels, Sjaak van Steenhoven en Tilly Lemmen. Na morgen zit de voorronde er op en gaat het tournooi pas echt beginnen, veel plezier!

Deel op Twitter

Reacties zijn niet mogelijk.