Oranje naar München – Tim pakt Voorrondeprijs

Vandaag stonden de laatste vier groepswedstrijden op het programma. Hierna weten we exact welke landen tegen elkaar spelen in de achtste finales. In poule E was het zeer spannend omdat alle landen voor aanvang op 3 punten staan. Als vervolgens SlowakijeRoemenië en OekraïneBelgie allebei in een gelijkspel eindigen hebben ze allemaal 4 punten. Dat is zuur voor Oekraïne dat nu met 4 punten op zak naar huis moet. Roemenie is groepswinnaar en speelt in de achtste finales tegen onze jongens in München.
Tot slot de wedstrijden uit poule F met de Tsjechen tegen de Turken en GeorgiePortugal. Georgie wint knap van Ronaldo en kornuiten met 2-0. En omdat de Turken winnen van Tsjechië kan ook Tsjechië de koffers pakken. In het toernooischema vind je precies welke landen tegen over elkaar staan vanaf zaterdag in de achtste finales.

In de OGVP heeft Tim Kampers knap zijn achtervolgers van het lijf weten te houden. Met een juiste voorspelling van maar liefst 23 wedstrijden heeft hij de groepsrondeprijs dik verdiend. Knap gedaan Tim, van harte gefeliciteerd! In de volgende tussenstand worden ook de punten voor landen die in de achtste finales staan bijgeschreven. Dat brengt doorgaans een flinke reshuffle in de ranglijst te weeg, houd de stand dus in gaten. Wie bonusvraag 3 (aantal gele kaarten groepsronde) juist heeft voorspeld wordt morgen bekend gemaakt, we houden het nog even spannend. Vanaf nu is het spel op de wagen, elke wedstrijd is het erop of eronder. Dinsdag dus billen bij elkaar als Oranje aantreedt tegen Roemenië, de nummer 47 op de Fifa ranking.

Deel op Twitter

Reacties zijn niet mogelijk.