Oranje gelijk – Rood voor Rens

Voordat de mannen van Louis vandaag aan de bak mochten eerst 2 andere wedstrijden. Iran tegen Wales bleef lang zonder doelpunten maar in de 98ste en 101ste minuut lag de bal 2 keer in het netje van Wales dat met nog slechts 10 spelers in het veld stond: 2-0 voor Team Melli. Gastland Qatar mocht het vandaag proberen tegen Senegal maar wist ook nu geen potten te breken. Senegal neemt met een 3-1 overwinning alle punten mee naar huis. Om 17:00 start dan de wedstrijd van onze jongens tegen Ecuador en om 17:06 is het al 1-0 na een weergaloos doelpunt van Cody Gakpo. Met die weelde kroop de Hollandse Leeuw direct weer in zijn schulp en mocht hij blij zijn dat La Tri het bij één tegendoelpunt liet: 1-1. Dat was dan ook meteen het laatste doelpunt van de dag. Want zowel Engeland als de Verenigde Staten bleken niet in staat de bal over de streep te werken: 0-0 was het slotakkoord.

Eindelijk was het dan zo ver. De eerste rode kaart van dit wereldkampioenschap voetbal viel in de 1526ste minuut (86ste minuut in de 17de wedstrijd). Helaas voor Lars Teunissen die er ook dicht bij zat met zijn inschatting van 1402 minuten is het Rens Hendriks uit Vierlingsbeek die het met 1569 minuten net een tikje beter voorzag. Hij gaat er met de bonusprijs vandoor, van harte proficiat Rens! In de tussenstand is ondertussen de maximale afstand ontstaan tussen vader Edwin op de bovenste positie en zoon Max in z’n uppie helemaal onderin. Maar nogmaals, we zijn pas net begonnen…