Kroatië verder Brazilië swingt – Comeback Peter in OGVP

Kroatië tegen Japan was vandaag de eerste wedstrijd. Zonder al te veel doelpunten werd het wel spannend want na 90 en na 120 minuten stond het 1-1. De eerste verlenging en de eerste penalty’s van de WK zijn daarmee een feit. Dat pakte slecht uit voor Japan want 3 van de 4 pogingen werden door Dominik Livakovic, de keeper van Kroatië gepareerd: 4-2 na penalty’s en de Kockasti gaan door naar de kwartfinale. In de andere wedstrijd mochten de Brazilianen aan de bak tegen Zuid Korea. Dat was heel even spannend maar na 5 minuten dansten de Goddelijke Kanaries over de Zuid Koreanen heen en was het al voor de rust 4-0. In de tweede helft namen ze gas terug en maakte Zuid Korea de eindstand net wat draaglijker: 4-1.

In de OGVP wordt de spanning opgevoerd nu Peter Schers weer terug is aan kop naast Florian Dimmer. Nog precies 10 wedstrijden te gaan dit toernooi waarin nog 76 OGVP punten vergeven worden. Na morgen krijgen we voor het eerst 2 dagen rust en kunnen we ons voorbereiden op die belangrijke wedstrijd van ons Oranje tegen de Argentijnen vrijdag. Maar eerst morgen de laatste achtste finales MarokkoSpanje en PortugalZwitserland, op naar de volgende verrassing?