Finale met Engeland – Ouwe Bekende op 1 in OGVP

En toen was daar Makkelie met een hele grote fluit en die blies het sprookje van de Denen... In een kolkend Wembley stadion met 60.000 toeschouwers werd het wederom een latertje omdat er 120 minuten nodig waren voordat duidelijk was welk land door gaat naar de finale: Engeland of Denemarken. In de reguliere speeltijd bleef het 1-1 na een fantastische vrije trap van Mikkel Damsgaard en een eigen doelpunt van Simon Kjaer. De penalty die door de Nederlandse scheidsrechter in de verlenging werd toegekend werd in eerste instantie nog tegen gehouden door Kasper Schmeichel maar in de rebound door Harry Kane genadeloos ingeschoten: 2-1. Dat werd ook de eindstand en daarmee einde verhaal Danish Dynamite. Of The Three Lions ‘football home’ brengen zien we zondag in de finale Italie tegen Engeland.

In de OGVP zien we een oude bekende terug aan de leiding. Stijn van Cleef had het goed gezien met Engeland in de finale en neemt de koppositie weer over van Ingrid. Een groot deel van de eindstand, de hele top 10, wordt bepaald door de uitslag van de finale komende zondag. Vanaf vrijdag wordt daarom op de site zowel de eindstand als Engeland wint als de uitslag als Italie wint gepubliceerd. Dat zal voor vele OGVP deelnemers een reden zijn om het ene of het andere land extra aan te moedigen. We gaan het meemaken de finale van het EK2021 zondag 11 juli aanstaande.