Die Mannschaft op 1 – Net als Tim Kampers

Om competitie vervalsing te voorkomen worden de laatste 2 poule wedstrijden steeds tegelijk gespeeld. Poule A met Duitsland en Zwitserland zijn als eerste aan de beurt. Die Mannschaft had aan een punt genoeg om in de poule groepswinnaar te worden. Minder goed voetballend dan in eerdere wedstrijden spelen ze op z’n Duits gelijk door in blessure tijd de 1-1 te maken. Daarmee staan ze eerste en worden Spanje of Italie in de volgende wedstrijd ontlopen maar treffen ze misschien Engeland. Dat zou een mooi affiche zijn en weten we morgen.
De beste 4 nummers 3 gaan ook door naar de achtste finales. Dus moesten tegelijkertijd Schotland en Hongarije vol voor de winst gaan want met een gelijkspel schieten ze allebei niks op. Dat lukte de Hongaren uiteindelijk in de 100ste (!) minuut van de wedstrijd: 1-0. Met deze 3 punten en een doelsaldo van -3 mogen ze hopen op nog een wedstrijd op dit Europees Kampioenschap.

Slechts weinig deelnemers aan de OGVP hadden de uitslagen van vandaag voorzien. Daarom verandert er bovenin weinig en blijft Tim in z’n uppie het klassement aanvoeren. Bij de achtervolgers sluit Efram Derks zich aan bij Merijn van Toledo en Helen Visser. In de strijd om de rode lantaarn brengen onverwachte uitslagen wel leven in de brouwerij. Stijn van Cleef levert um in en Rik-Jan Lemmen en Opoetje Stroobant mogen hem vandaag samen omhoog houden. Morgen de wedstrijden uit poule B met Italie en Spanje, we gaan zien of Tim stand houdt.

Deel op Twitter

Reacties zijn niet mogelijk.