Brazilië en Frankrijk door – Peter alleen op kop

Kameroen en Servië pakken beiden hun eerste punt dit WK na een doelpuntrijk gelijkspel: 3-3. En bijna net zoveel doelpunten in het daarop volgende duel tussen Ghana en Zuid-Korea. Omdat de Tijgers van Azië zoveel kansen misten boekte Ghana haar eerste overwinning: 3-2. In de derde wedstrijd van de dag komt topfavoriet voor de titel Brazilië in actie tegen Zwitserland. Het duurde lang voordat de Goddelijke Kanaries de juiste toon vonden maar in de 83ste minuut werd er gescoord: 1-0, Brazilië door naar de achtste finales. Ook Portugal dat met 2-0 Uruguay versloeg gaat door naar de volgende ronde.

In de OGVP heeft Peter Schers uit Helden zijn medekoplopers van zich afgeschud. Helemaal alleen op kop wordt hij door 8 deelnemers op de hielen gezeten. Fjall Witte staat met 14 punten helemaal onderaan maar er zijn nog ruim 200 punten te verdienen dus alles kan nog. We zijn vandaag precies op de helft van het aantal te spelen wedstrijden en we gaan er nog eens goed voor zitten. De komende 4 dagen gaan er elke dag 4 landen naar huis. We maken ons op voor de derde wedstrijd van het Nederlands elftal morgen, benieuwd wat Louis voor ons in petto heeft…